La SIAA 2019, consumatorii vor primi sfaturi utile despre consumul de sucuri naturale și fructe

După cum v-am anunțat, în perioada 9-13 octombrie, la București, mai precis, la Piața Obor, agenția infoGROUP va organiza Salonul Industriei AgroAlimentare-SIAA, reluând tradiția târgurilor alimentare de toamnă.

 

Însă, spre deosebire de alte evenimente de profil, SIAA se dorește a fi un moment benefic de contact între companiile procesatoare și consumatorii care vor primi numeroase sfaturi și informații despre alimentele care se găsesc pe piața din România.

 

Este și cazul sugurilor naturale și al fructelor, mai ales că, acum, este sezonul lor, iar românii preferă să le consume proaspete. Strugurii, zmeura dulce, roşiile îmbăiate de soare, ardeii şi morcovii crocanţi devin astfel, din păcate, doar delicatese de sezon, deşi fiecare dintre noi ar putea să savureze gustul lor pe parcursul întregului an, consumând sucurile 100% şi mousse-urile din fructe şi legume!

 

Aproape jumătate dintre români (47%) confirmă că cel mai bun mod prin care îşi suplimentează cu vitamine dieta zilnică este consumul de legume proaspete. Şi în ceea ce priveşte fructele, marea majoritate preferă să le consume în stare naturală – 94% dintre români.

 

O dietă adecvată ar trebui să conţină cel puţin 400 grame de fructe şi legume, de preferat în forme diferite, consumate în cel puţin 5 porţii. Chiar dacă românii preferă cel mai mult fructele şi legumele proaspete, ei le consumă mult prea rar. Doar 12% dintre români consumă cele 5 porţii zilnice recomandate de fructe şi doar 6% consumă legume.

 

Principalul motiv este lipsa timpului – atât pentru achiziţionarea produselor, cât şi pentru prepararea lor. Totuşi, puteţi găsi soluţii isteţe întotdeauna. Datorită unei importante cantităţi de micronutrienţi bioactivi, consumul regulat de fructe şi legume are capacitatea de a ne proteja de o serie de afecţiuni grave, cum ar fi bolile cardiovasculare sau diferite tipuri de cancer. Cantitatea minimă necesară în dieta noastră zilnică este de 400 de grame.

 

În acest sens, o modalitate de a suplimenta dieta cu fructe şi legume este consumul de sucuri 100% şi mousse-uri. Acestea sunt ambalate în pachete convenabile, astfel încât să le puteţi poţi lua cu voi oriunde, fiind alegerea perfectă pentru un picnic sau o excursie cu bicicleta. Pot fi considerate fie o gustare, fie o masă de sine-stătătoare, când simţiţi brusc că vi se face foame.

 

Un pahar de suc de portocale la micul-dejun vă va aduce energie pentru întreaga dimineaţă, în timp ce sucul de roşii este alegerea perfectă pentru o gustare sănătoasă şi uşoară. Un pahar de suc de roşii (200 ml) conţine 500 mg de potasiu, foarte util muşchilor, sistemului nervos şi menţinerii tensiunii arteriale adecvate.

 

La rândul său, mousse-ul pe bază de piure de morcov conţine betacaroten şi provitamina A, necesare vara, în timpul expunerii la soare, pentru că asigură creşterea şi reînnoirea celulelor deteriorate ale pielii. Mousse-ul poate fi considerat, de asemenea, o completare a unui prânz sănătos.

 

Românii încă nu realizează că sucurile 100% şi mousse-urile sunt produse naturale, făcute 100% din fructe şi legume, fără conservanţi şi coloranţi. În plus, sucurile 100% de fructe, de legume sau de fructe şi legume nu sunt îndulcite. Tocmai din acest motiv, ele sunt opţiunea ideală pentru cei care vor să aibă o dietă sănătoasă şi echilibrată. Un pahar de suc 100% sau de mousse poate înlocui cu succes una din cele cinci porţii de fructe şi legume.

 

Un pahar de suc 100% de fructe sau un mousse poate înlocui cu succes una din cele cinci porţii de fructe sau legume, păstrând aceeaşi cantitate de nutrienţi. Reprezintă un înlocuitor avantajos mai ales pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziţie, pentru copii sau vârstnici, se arată în studiul citat.

(Studiul a fost realizat de Institutul Millward Brown în martie şi aprilie 2019., pe un eşantion de 300 de femei din România.)